‘Geen spandoeken aan schaarhoogwerkers.’

Spandoeken aan hoogwerkersZeileffect

De International Powered Access Federation (IPAF) roept organisatoren en exposanten van lokale en regionale beurzen en lokale festivals op geen spandoeken aan schaarliften te bevestigen, omdat deze een “zeileffect” kunnen creëren waarbij de lift kan destabiliseren en kantelen tot gevolg kan hebben.

Veilige windsnelheid

Schaarliften zijn een veilige manier om tijdelijk werk op hoogte uit te voeren, als ze worden gebruikt door goed getraind personeel. Ze zijn echter niet ontworpen om spandoeken of advertentiemateriaal aan te bevestigen. Sommige schaarliften zijn ontworpen voor uitsluitend binnengebruik zonder invloeden van wind. De modellen die voor buitengebruik zijn ontworpen kunnen het risico lopen omver te worden geblazen als ze op hoogte zijn gebracht en de maximale veilige windsnelheid wordt overschreden.

Geen speelgoed

“Schaarliften zijn veilig, maar onjuist gebruik van de uitrusting kan ze erg gevaarlijk maken,” aldus Andy Studdert, IPAF- president, en voorzitter & CEO van NES Rentals. “Breng uw bezoekers niet in gevaar – een machine waaraan een spandoek is bevestigd kan omver worden geblazen, zelfs bij een matige wind. Hoogwerkers zijn geen speelgoed voor joyriding of om spandoeken en displays aan te hangen.”
Bron: http://www.ipaf.org/nl

Opmerkingen voor dit bericht zijn gesloten.